Nood aan een specialist voor uw sanitaire installatie?

Contacteer ons vandaag nog

Contact

Systemen van zonne-energie

Dankzij onze diepgaande technische kennis inzake systemen voor zonne-energie in Kalken en omgeving, kunt u op ons rekenen voor een zorgvuldige installatie van al uw zonneboilers en zonnecollectoren voor het produceren van warm water op een duurzame manier.

Hoe werkt een systeem voor zonne-energie?

Er zijn tal van zonnesystemen op de markt die telkens bestaan uit enerzijds een zonnecollector om het zonlicht op te vangen, en anderzijds een zonneboiler die de opgevangen warmte onder de vorm van sanitair warm water opslaat. Deze elementen staan met elkaar in verbinding door middel van de primaire kringloop en de circulatiepomp. Op deze manier staan deze systemen in voor een efficiënte productie van zonne-energie.

Oriëntatie en plaatsing

De ideale oriëntatie voor zonnecollectoren is tussen het zuidoosten en het zuidwesten, in een hoek van 25 tot 60°. De zonnecollector dient zoveel mogelijk zon op te vangen. Schaduw moet dus te allen tijde vermeden worden. Een oriëntatie volledig naar het oosten of volledig naar het westen doet het rendement dalen met 20 %. Zonnecollectoren kunnen zowel op een plat als op een schuin dak gemonteerd worden. Op een plat dak worden de collectoren bovendien schuin gemonteerd.

Na-verwarming

Een zonnesysteem kan de permanente beschikbaarheid van voldoende warm water niet verzekeren. De na-verwarming brengt indien nodig het water tot de ingestelde temperatuur. Hoe hoger de temperatuur in de zonneboiler, hoe lager de energie nodig voor deze bijverwarming. De na-verwarming kan gebeuren door een gasgestookte doorstromer, een combi-wandketel, cv-ketel of een elektrische weerstand in de boiler.

Graag bijkomend advies of een gratis prijsofferte? Neem dan zeker even vrijblijvend contact met ons op. Verder kunnen we u ook helpen met het adviseren en plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen in regio Kalken.