Nood aan een specialist voor uw sanitaire installatie?

Contacteer ons vandaag nog

Contact

Ventilatie voor een goede luchtkwaliteit

Matthys en zoon

Om het binnen comfortabel te maken en zo weinig mogelijk energie te verliezen, isoleren wij onze woning. Toch moeten ruimtes regelmatig verlucht worden om de kwaliteit van de binnenlucht optimaal te houden. Dankzij onze jarenlange expertise inzake ventilatie in Kalken en omgeving kan Matthys & Zonen u hiermee van dienst zijn.

EPB-normen

Een optimaal geventileerde ruimte heeft tal van voordelen. Zo zorgt een goede ventilatie voor de toevoer van verse lucht in de droge ruimtes (leefruimte en slaapkamers), een doorvoer van die lucht (meestal via deurroosters) en een afvoer van vervuilde lucht uit de natte ruimtes (keuken, toilet, badkamer). Sinds 1 januari 2006 moeten nieuwbouw en verbouwingen met bouwvergunning trouwens voldoen aan de EPB-regelgeving. Hiervoor is een zeker niveau van thermische isolatie en energieprestatie vereist. Bij nieuwbouwwoningen is een minimale, gecontroleerde ventilatie verplicht.

Energiezuinig ventileren

Voor de mechanische ventilatie zijn verschillende ventilatiesystemen beschikbaar, gaande van eenvoudige mechanische afzuiging tot balansventilatiesystemen met luchttoevoer, luchtafvoer en warmteterugwinning. Wij willen vooral het D-systeem, met warmterecuperatie, aan bod laten komen. Enkel het D-systeem vermijdt nodeloos energieverlies en zorgt algauw voor een flinke besparing van uw energiefactuur. De voordelen van dit systeem zijn:

  • Aanvoer van verse lucht in functie van de individuele behoefte per ruimte
  • Constante stroom van frisse lucht
  • Vervuilde lucht wordt automatisch afgevoerd en vervangen door frisse lucht
  • Energiebesparing door warmterecuperatie van afvoerlucht
  • Beschermt tegen vochtproblemen of schimmelvorming
  • Voorkomt hoofdpijn en ademhalingsproblemen
  • Schadelijke stoffen en fijn stof worden gefilterd
  • CO2-reductie door lager energieverbruik

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende offerte voor uw ventilatiesysteem? Neem dan even contact op met Matthys & Zonen uit Kalken.