Zonnecollectoren en zonneboilers plaatsen

De ideale oriëntatie voor zonnecollectoren is tussen het zuidoosten en het zuidwesten, in een hoek van 25 tot 60°. De zonnecollector dient zoveel mogelijk zon te ontvangen, met andere woorden steeds schaduw te vermijden.
Een oriëntatie volledig naar het oosten of volledig naar het westen doet het rendement dalen met 20 %.

Zonnecollectoren kunnen zowel op een plat als op een schuin dak gemonteerd worden.
Op een plat dak worden de collectoren schuin gemonteerd.

BASISELEMENTEN VAN EEN THERMISCH ZONNESYSTEEM

ZONNECOLLECTOR: De zonnecollector vangt het zonlicht op, zet die om in warmte en geeft deze af aan de vloeistof die door het netwerk van leidingen stroomt, aanwezig in de collector.
In de meeste systemen is deze vloeistof gewoon water, al dan niet vermengd met glycol als antivriesmiddel.

DE PRIMAIRE KRINGLOOP: Dit is de kringloop die de leidingen in de collector verbindt met de zonneboiler.

DE ZONNEBOILER: De warmte opgevangen door de zonnecollector wordt opgeslagen in de zonneboiler onder de vorm van sanitair warm water.

DE REGELING + CIRCULATIEPOMP: De circulatiepomp zorgt voor het transport van de energie uit de zonnecollector naar de zonneboiler. Het regelsysteem zorgt ervoor dat de circulatiepomp functioneert onder de juiste omstandigheden. Deze mag slechts in werking treden indien de temperatuur van het zonnepaneel hoger is dan de temperatuur van de zonneboiler.
Het regelsysteem beschermt ook de zonne-installatie tegen bevriezing of oververhitting.

DE NA-VERWARMING

Een zonnesysteem kan de permanente beschikbaarheid van voldoende warm water niet verzekeren. De na-verwarming brengt indien nodig het water tot de ingestelde temperatuur. Hoe hoger de temperatuur in de zonneboiler, hoe lager de energie nodig voor deze bijverwarming.

De na-verwarming kan gebeuren door een gasgestookte doorstromer, een combi-wandketel, cv-ketel of een elektrische weerstand in de boiler.

DE NIEUWE GENERATIE ZONNEBOILER

Matthys en zoon begeleidt u graag bij het plaatsen van een nieuwe zonneboiler en -collectoren. Bekijk dus zeker onze realisaties. Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Wij helpen u dan met plezier verder.

Vanaf heden zorgen wij ook voor uw fotovoltaïsche zonnepanelen.

Wij komen bij u ter plaatse, maken de berekening en geven u een offerte op maat.

 2 versies zijn beschikbaar:

Vitovolt 300

 Vitovolt 300

Vitovolt 300 - de fotovoltaïsche module met hoge opbrengst


De voordelen op een rij

  • Technologie met hoge opbrengst
  • 25 jaar vermogensgarantie
  • Strenge selectieprocedure voor de cellen voor een hoogwaardige aanblik
  • Weersbestendige uitvoering voor betrouwbare werking
  • Niet-reflecterend glas voor hoge opbrengsten


Fotovoltaïsche modules met hoge opbrengst, compromisloze kwaliteit en gewaarborgde betrouwbaarheid

De Vitovolt 300 modules MSBC zijn voorzien van een zwart geanodiseerd frame en zeer donkere monokristallijne cellen.

Het resultaat: Buitengewoon design en maximale opbrengst. Vooral in combinatie met de vlak geïntegreerde inbouwmontage ontstaat zo een uitstekende zonnearchitectuur

De modules zijn geschikt voor toepassing op een- en meergezinswoningen, alsook op bedrijfs- en fabrieksdaken.


Efficiënt eigenverbruik met warmtepompen

Om het aandeel eigenverbruik van de zelf opgewekte zonne-energie aanzienlijk te verhogen, moet niet enkel gekeken worden naar het elektriciteitsverbruik, maar ook naar het warmteverbruik.

De efficiëntste manier om via elektrische weg warmte op te wekken is met een warmtepomp. Hierbij wordt uit 1 kWh elektriciteit op basis van gratis warmte uit de omgeving tot 4 kWh warmte gewonnen.

 

 Vitovolt 200

De voordelen op een rij

  • Hoogwaardige fotovoltaïsche module tegen een voordelige prijs
  • Efficiënt eigenverbruik van zonne-energie
  • Rendementsweergave via internet en mobiele apparaten
  • Weersbestendige uitvoering voor betrouwbare werking
  • 5 jaar garantie


Module met hoog vermogen voor stroom van de zon

8,5 m² zonnecellen volstaan om het stroomverbruik van de gemiddelde Belg op te wekken. Voor de bouw van een geschikte installatie is de Vitovolt 300 de perfecte fotovoltaïsche module tegen een aantrekkelijke prijs.

Eigenverbruik, premies en subsidies van de overheid maken de investering rendabel. Vastgoed dat uitgerust is met een dergelijk systeem is bovendien aantrekkelijker en stijgt in waarde.


Alle componenten op elkaar afgestemd

De stekkerklare module is door haar lage gewicht bijzonder eenvoudig op het dak te installeren. de elektrische leidingen worden gewoon gekoppeld, de gelijkstroomomvormers van de fotovoltaïsche installatie zijn op elkaar afgestemd.

Vitovolt 300 fotovoltaïsche modules zijn zowel verkrijgbaar met mono kristallijne als met polykristallijne siliciumcellen. Mono kristallijne zonnecellen zijn buitengewoon krachtig en worden aanbevolen voor kleine dakoppervlakken die naar het zuiden gericht zijn. Polykristallijne modules daarentegen zijn met hun lagere rendement vooral geschikt voor grotere dakoppervlakken.

De fotovoltaïsche modules zijn geschikt voor toepassing op een- en meergezinswoningen, alsook op bedrijfs- en fabrieksdaken.

 

Back to Top